Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Είναι Άδικο...

... μετά από μια τέτοια συναυλία όπως η χθεσινή του George Michael στο ΟΑΚΑ να πρέπει να ξυπνήσεις το πρωί+να ασχοληθείς με οτιδήποτε υλιστικό, όπως εγώ στο πρακτορείο.

Ήταν τέτοια η αίσθηση+το συναίσθημα που σου μετέδιδε+τόση η διασκέδαση που το μόνο που θα έπρεπε να κάνει κάποιος ακριβώς μετά θα ήταν να κοιμηθεί+να ξυπνήσει σε διακοπές.

Να έχει το χρόνο να καταλάβει το μέγεθος+τη δύναμη του συγκεκριμένου live.

Απτόητος πάνω στη σκηνή, ακούραστος! Ένας+μόνο άνθρωπος να γεμίζει μια τεράστια σκηνή, να κάνει το κόσμο να πάλετε στον κάθε στίχο+στη κάθε νότα, να παίζει με όλους, σαν να συμμετέχει+ο ίδιος στο κοινό+παράλληλα να είναι+ο αρχηγός του πλήθους.

Να απολαμβάνει τον ενθουσιασμό του κόσμου για το πρόσωπο του+να ενθουσιάζεται σαν να μην το έχει ξαναζήσει.

25 χρόνια πορείας μπορεί να μην είναι αρκετά στη μουσική βιομηχανία όταν, ας πούμε, υπάρχουν οι Stones, που μετράνε αρκετές περισσότερες δεκαετίες, αλλά σίγουρα είναι αρκετά όταν η καταξίωση+η αποδοχή του κόσμου είναι τέτοια που ακόμη+μετά από 15 χρόνια απουσίας από τα live+μόνη παρουσία κάποια cd singles+studio albums όλα να γίνονται τεράστιες παγκόσμιες επιτυχίες εντός 24ώρου!

+είναι καταξίωση η αποδοχή του κόσμου στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που ζει μια "αμφιλεγόμενη" από το νορμάλ+το "κανονικό"+το κοινωνικά αποδεκτό (my ass, μη χέσω!!!) ζωή+αφιερώνει ένα τραγούδι στον άντρα της ζωής του (Amazing), τον οποίο ονοματίζει κιόλας μπροστά σε ένα πλήθος που ενθουσιάζεται τόσο που άλλο δεν πάει.

+όχι, το στάδιο δεν ήταν γεμάτο τρελές αδερφές με σπάσιμο στο χέρι+κούνημα στο περπάτημα. +όχι δεν ήταν γεμάτο μικρά που έχουν το ακαταλόγιστο.

Το στάδιο ήταν γεμάτο από ανθρώπους που μεγάλωσαν, χόρεψαν, ένιωσαν, έζησαν τις ιδιαίτερες στιγμές τους με αυτά τα ακούσματα, από γονείς που ήρθαν με τα πιτσιρίκια τους που δεν σταμάτησαν να χορεύουν+να χοροπηδάνε ούτε στιγμή (+όλοι ξέρουμε πόσο αυστηροί κριτές μπορούν να γίνουν τα πιτσιρίκια όταν κάτι δεν τους αρέσει!).
Πιτσιρίκια που ακόμη+στο διάλειμμα τραγούδαγαν τα τραγούδια στα δικά τους πιτσιρικο-άγγλικα+μουρμουρίζαν τις μελωδίες κάνοντας τις δικές τους με το δικό τους ιδιαίτερο+μαγικό τρόπο.

Το στάδιο είχε+ανθρώπους που μεγάλωσαν τη δεκαετία του '60, με όλη αυτή τη μουσική έκρηξη εκείνης της εποχής, +που ξέρουν να εκτιμούν έναν καλλιτέχνη για το έργο του+για το θάρρος της γνώμης του.

Δεν είναι+λίγο να τραγουδάς+να σατιρίζεις τόσο τη χώρα που σε μεγάλωσε+σε ανέθρεψε όσο+τη χώρα που θεωρείται παγκόσμιος ηγεμώνας (my ass, μη χέσω!!!) με φουσκωμένα μπαλόνια στη μορφή του πλανητάρχη με τη Βρετανία σε μορφή σκύλου να του κάνει στοματικό έρωτα στο shoot the dog η μια περίπτωση+τον πλανητάρχη ως Άγαλμα της Ελευθερίας με ένα πιστόλι έτοιμο να εκτοξεύσει έναν πύραυλο στο freedom στην άλλη περίπτωση.
Όπως δεν είναι+λίγο να μετατρέπεις ένα ακροατήριο σε μεγάφωνο που φωνάζει για ελευθερία+κοινωνική ισότητα.

+όλα αυτά τα είδα στο άνω διάζωμα που ήμουν, στην αρένα που είχα στα πόδια μου, στον κόσμο μέσα+έξω από το στάδιο όταν έφτασα 2 ώρες νωρίτερα+βόλταρα, στο πάρκινγκ όταν πάρκαρα+όταν ξεπάρκαρα+φυσικά κατά τη διάρκεια του live.

Εξαιρετικός, ακούραστος, άμεσος, εγκάρδιος, ανοιχτός στην αγάπη του κόσμου+ανταποδοτικός!

Thank U George 4 Coming 2 Athens+Thank You 4 The Amazing Show.

Μακάρι να δοθεί η ευκαιρία+σε άλλους μεγάλους καλλιτέχνες να έρθουν στην Ελλάδα. Δεν είμαστε μακριά, είμαστε στο σταυροδρόμι των πολιτισμών.

Υ.Γ. Αυτά τα λίγα για χθες, γιατί αν συνεχίσω δεν θα σταματήσω. Κάθε φράση θυμίζει+κάτι άλλο από τη συναυλία.

Υ.Γ. 2 +μετά από όλα αυτά χθες το βράδυ ήρθες τώρα να σου χτυπήσω 2 δελτία των 50 λεπτών με την ελπίδα ότι θα πιάσεις το 12 στα 12;;; Άντε+γαμήσου+εσύ+το δελτίο σου!

Υ.Γ. 3 +όχι δεν τράβηξα φωτογραφίες, δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν όλα αυτά σε μερικά πίξελς μιας ψηφιακής μηχανής.

5 σχόλια:

Είδωλο είπε...

1o. To 12 το καλο εισαι εσυ απο μονος σου μωρο μου! (χεχεχεχ)
2ο. Ειναι απο τους ελαχιστες αντρες καλλιτεχνες που τιμησαν πραγματικα την καλη Pop απο την δεκαετια των 80's μεχρι σημερα
3ο. Ισως και ο Prince οχι με την ιδια επιτυχια...

Ανώνυμος είπε...

Ηταν τελεια.
Εγω σημερα, αρχιζω να το συνειδητοποιω, που ημουν! (και οχι δεν ειμαι βλαμμενος, απλα το περιμενα πολλα χρονια! λολ)

Grimdal είπε...

Dear x-oyranoy,
1ον. Ευχαριστώ!

2ον. Συμφωνώ απολύτως, καλή+ποιοτική Pop, με στίχους με νόημα+μουσική που σου κολλάει στο μυαλό για χρόνια. Ακόμη+αν κάνεις χρόνια να ακούσεις ένα κομμάτι μόλις ακούσεις τις πρώτες νότες ή τους πρώτους στίχους αμέσως θυμάσαι όλο το τραγούδι.

3ον. Ο Prince δεν ήταν ποτέ καθαρά Pop, ο άνθρωπος είναι ένα είδος μουσικής από μόνος του! Ιδιοφυείς στο χώρο του!

Παρακολουθώ την πορεία του από τον 1ο δίσκο+πίστεψε με έχει ένα τελείως δικό του τρόπο να παίζει+να γράφει μουσική. Είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπερδεύει τόσο τέλεια τόσα πολλά+διαφορετικά είδη μουσικής με τόσο καλό αποτέλεσμα.
Παίζει μια απλή μελωδία+αμέσως καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για τον Prince. Έχει ένα τελείως προσωπικό ύφος+τρόπο να παίζει μουσική.
The man is a genius! +μεγάλη μου αγάπη!

Dear billzouk,
Η αλήθεια είναι ότι ένα τέτοιο θέαμα θέλει καιρό να χωνευτεί, ειδικά αν το περιμένεις χρόνια!
Εγώ είμαι ακόμη εκεί!

g for george είπε...

Παιδιά ο άνθρωπος έχει τραγούδια στο ενεργητικό του που ακούγονται το ίδιο φρέσκα όπως όταν πρωτοκυκλοφόρησαν. Αυτό τα λέει όλα. Για να δούμε αν θα ακούμε το Umbrella με την ίδια όρεξη σε μια διετία...

Κώστας είπε...

Ήσουν κι εσύ εκεί ε; Εγώ θα πήγαινα αν δεν είχα πάει πριν μία βδομάδα στο fly beeyond festival (έκανα και αναλυτικό ποστ με εντυπώσεις).

Θεσσαλονίκη γαρ...