Τρίτη 17 Ιουλίου 2007

Η αξία της έννοιας "Αντιπολίτευση" ...

... βρίσκεται στον προσοδοφόρο+εποικοδομητικό αντίλογο+όχι στην εξαπόλυση κατηγοριών+απόδοση ευθυνών.

Δεν είναι δικαστική αρχή για να αποδώσει ευθύνες+να επιβάλλει τιμωρίες.

Ας σταματήσουν πια να μας κοροϊδεύουν!

Είναι ντροπή να βγαίνει το κάθε κόμμα+να κατηγορεί την κυβέρνηση (την όποια κυβέρνηση ασκεί την εξουσία, δεν παίζει ρόλο η κομματική τοποθέτηση του καθενός από εμάς) ότι ολιγώρησε, αμέλησε, αδιαφόρησε κ.λ.π. σε σημαντικά εσωτερικά ή εξωτερικά θέματα.

Αφού λοιπόν, κυρίες+κύριοι βουλευτές, βλέπετε ότι κάτι γίνεται λάθος προτείνετε εσείς έναν εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης+επίλυσης του λάθους. Μη κατηγορείτε χωρίς να μπορείτε να προτείνετε την εναλλαγή.

Ντρέπομαι κυριολεκτικά να διαβάζω εφημερίδες+να παρακολουθώ ειδήσεις που το μόνο που κάνουν είναι να αναφέρουν τις κατηγορίες της "Αντιπολίτευσης" για το τάδε ή το δείνα θέμα.

Πρόσφατο παράδειγμα οι φωτιές στον Υμηττό.
Άρθρο της Ελευθεροτυπίας με ημερομηνία 17/07/07+τίτλο "Πυρά ομαδόν από την αντιπολίτευση".

Είμαι βέβαιος πως αν ψάξω οπουδήποτε στο Ελληνικό διαδίκτυο ένα παρόμοιο άρθρο θα εμφανιστεί+για τη προηγούμενη κυβέρνηση. Λοιπόν, μέχρι πότε θα κατηγορούν ο ένας τον άλλο ότι ολιγώρησε, αμέλησε, αδιαφόρησε κ.λ.π. χωρίς να προτείνουν εναλλακτικό τρόπο αντιμετώπισης;

Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στις πρόσφατες πυρκαγιές αλλά γενικότερα στο πνεύμα "ωχαδερφισμού" που μας διακατέχει.
Δεν γίνεται πάντα να αποδίδουμε ευθύνες στους άλλους, στον καιρό, στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής, στα ξένα συμφέροντα, στον ξένο δάκτυλο+δεν ξέρω+εγώ σε ποιόν άλλο παράγοντα+να καθόμαστε μετά άνετα έχοντας ήσυχη τη συνείδηση μας ότι αποδώσαμε ευθύνες+η δουλεία μας τελείωσε.

ΌΧΙ, δεν τελείωσε!

ΩΧ! αδερφέ, ΝΑΙ, πρέπει να ασχοληθείς παραπάνω για να καλυτερεύσεις τις συνθήκες της ζωής που ζεις, για να κάνεις κάτι παραπάνω για την οικογένεια σου, το σπίτι σου, τους φίλους σου, τον κόσμο γενικότερα.

Όπως είχε πει+ο Μακρυγιάννης "Δεν είμαστε στο εγώ, είμαστε στο εμείς". Όσο+αν γύρω μας φαίνεται το αντίθετο είμαστε όντως στο "εμείς". Πρέπει όλοι να λάβουμε δράση+να σταματήσουμε να κατηγορούμε+να αποδίδουμε ευθύνες. Οι πρώτοι που φταίμε είμαστε οι ίδιοι γιατί αδιαφορούμε. Η αδιαφορία σκοτώνει, είναι γνωστό αυτό.

Ευτυχώς, ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί κάποια πράγματα+γίνονται προσπάθειες όπως αυτή στο Σύνταγμα για την Πάρνηθα+ο καθαρισμός του Κηφισού. Ελπίζω μόνο όλη αυτή η συνειδητοποίηση να μην είναι προσωρινή, γιατί τώρα έγινε+τώρα μας έτσουξε, αλλά να έχει βάθος χρόνου.

Στο παραπάνω άρθρο της Ελευθεροτυπίας αναφέρετε ότι αντιπροσωπεία κάποιου κόμματος στις αρχές Ιουλίου "είχε κάνει διάβημα στον περιφερειάρχη, επισημαίνοντας τις κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες και ζητώντας μέτρα. «Ήρθε η σειρά του Υμηττού να υποστεί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποιείται τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις», δεν λέω, καλά κάνανε οι άνθρωποι+το κάνανε το διάβημα αλλά...

... ρωτάω εγώ σαν αφελής πολίτης (+απαντώ με ακόμη μεγαλύτερη αφέλεια) :

  • είναι αρκετό το διάβημα; (όχι βέβαια!)
  • τι είναι το διάβημα; (αυτό που λέγαμε "ωχαδερφισμός" αλλά με άλλη ονομασία, πιο politically correct"! Είναι το γνωστό: "εγώ μαλάκα στα 'πα πριν γίνει κάτι, πάρτα τώρα στη μάπα!")
  • τι πάει να πει: "επισημαίνοντας τις κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες και ζητώντας μέτρα"; (η απόδοση ευθυνών που λέγαμε παραπάνω)
  • τι σημαίνει "αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποιείται τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις"; (+δεν είναι ντροπή να έχουν περάσει 20 χρόνια κοροϊδίας+"αντιλαϊκής πολιτικής"+κανείς να μην κάνει κάτι γιαυτό; -πάλι "ωχαδερφισμός")
  • που είναι οι προτάσεις για αποφυγή των συνεπειών "της αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποιείται τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις"; (20 χρόνια τώρα+πάλι δεν έχει γίνει τίποτα!)
  • που είναι τα μέτρα που προτείνουν να παρθούν; (είναι αυτονόητα; ίδια με κάποια άλλα;)
  • ποιες είναι "οι κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες"; (αυτονόητες+αυτές όπως τα μέτρα)
  • ποιες είναι οι δικές τους ευθύνες; (είπαμε, αφού τις επισήμαναν δεν έχουν οι ίδιοι ευθύνες!)
  • τι σημαίνει η φράση: "«Ήρθε η σειρά του Υμηττού να υποστεί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποιείται τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις»"; (δηλαδή, για να καταλάβω, ας πούμε ότι τη λέω εγώ αυτή τη φράση, έτσι; εσείς που την ακούτε+τη διαβάζετε τι καταλαβαίνετε;
    μήπως ότι θα κάνω κάτι εγώ για να πληρωθούν οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής;
    μήπως το ότι ξέρω τι είναι πιο πιθανό να γίνει αλλά "να τ' άστρα, να+η γλάστρα" +δεν μου καίγεται καρφί γιατί εγώ στα 'λεγα μαλάκα;
    όχι, πείτε μου, τι καταλαβαίνετε;)
(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων+παρανοήσεων: Τα παραπάνω αναφέρονται παρά μόνο σαν παραδείγματα, ουδεμία σχέση έχουν με ιδεολογίες ή προσωπικά πιστεύω ή το κόμμα που έκανε το διάβημα+ εκπροσωπεί το συγκεκριμένο χώρο. Επίσης, για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιήθηκε+το εν λόγω άρθρο από την εν λόγο εφημερίδα).

Που θέλω να καταλήξω; σε αυτό που έλεγα στην αρχή: "αντιπολίτευση" είναι ο προσοδοφόρος+εποικοδομητικός αντίλογος+όχι η εξαπόλυση κατηγοριών+απόδοσης ευθυνών.

Να συνεχίσω την ανάλυση ή καταλάβαμε την ουσία;

1 σχόλιο:

Κώστας είπε...

Κι όμως είναι η πρώτη χρονιά εδώ και πάρα πολλά χρόνια που έχουμε τόσα εκατοντάδεις χιλιάδες στρέματα καμένα και τόσους νεκρούς πυροσβέστες και πολίτες (10 τη στιγμή που γραφόταν αυτό το σχόλιο) οπότε όπως εμείς οι απλοί πολίτες είμαστε εξοργισμένοι, λογικό είναι το ίδιο να κάνει και η αντιπολίτευση.

Αυτό που με έχει αηδιάσει αυτές τις μέρες είναι ότι βγήκε υπουργός της κυβέρνησης και είπε ότι τις φωτιές τις βάζει το πάσοκ!!!! Έλεος δηλαδή!

Να δω τον Βενιζέλο και τον Πάγκαλο να τρέχουν μέσα στο δάσος με ένα μπιτόνι με βενζίνη κι ας πεθάνω!