Τρίτη 30 Μαΐου 2006

Γλωσσική απορία

Αναρωτιέμαι, άραγε, η Αγγλική λέξη "blogger" πως μεταφράζεται καλύτερα στα Ελληνικά;
Ως "ιστο-λόγος" ή μήπως θα ήταν καλύτερα να λέμε "ιστο-γράφος";

Ρωτάω, γιατί συνήθως την κατάληξη -λόγος τη χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε κάποιον που ασχολειται επαγγελματικά με το αντικείμενο που προηγείτε της κατάληξης, π.χ. ψυχο-λόγος, γεω-λόγος, γραφο-λόγος, κλπ. ενώ βάζοντας τη κατάληξη -γράφος, νομίζω, πως ορίζεται καλύτερα+πιο οριστικά ο όρος "blogger".

Alximist

Κάνε κλίκ στον τίτλο, υπέροχες φωτό αναμνήσεων από παρέα που ταξίδεψε σχεδόν στα πέρατα της Γής.

Φεστιβάλ Αθηνών

Δεν είναι υπέροχο που το Φεστιβάλ Αθηνών συμπεριέλαβε+άλλους χώρους με πολλαπλές εκδηλώσεις στο πρόγραμμα του;

Επιτέλους ο πολιτισμός διασκορπίζεται σε όλη την Αθήνα+δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερους από εμάς να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις.

Μεταξύ μας, όχι ότι τις άλλες χρονιές προλαβαίνω να πάω σε όλες όσες θέλω αλλά τουλάχιστον φέτος είναι πιο πλούσιο το πρόγραμμα με περισσότερες επιλογές.

Υ.Γ. ποιές από τις παραστάσεις στην Επίδαυρο φέτος θεωρούνται από τις καλές με καλές ερμηνείες; τι έχει πάρει ο αυτίς σου;

Κυριακή 28 Μαΐου 2006

27 ΚΙΛΑ ΤΣΙΧΛΕΣ, λέει, αφαιρέσανε οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Αθηνών μόνο από τα καθίσματα στο άνω διάζωμα του Ηρωδείου!!!

Χρειάζεται να σχολιαστεί η είδηση;;;

+καλά, εντάξει, να συμβαίνει κάτι τέτοιο στο θέατρο του Λυκαβητού λες ότι χρησιμευουν για να κρατάνε ενωμένους τους σωλήνες+τα σίδερα που σχηματίζουν τις κερκίδες, άντε, τα καθίσματα στις βίδες τους, αλλά στο Ηρώδειο;;; ΜΑ ΚΑΛΑ, ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ;;;
(για να μη φανταστώ πόσα κιλά τσίχλας μπορεί να βρίσκονται κολλημένα στα καθίσματα της Επιδαύρου!!!)
+μετά φωνάζουμε ότι θέλουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα πίσω. Γιατί να τα επιστρέψει το Βρετανικό Μουσείο όταν βλέπουν ότι δεν έχουμε την παιδεία+την ωριμότητα να διαχειριστούμε εμείς οι ίδιοι τα ιστορικά μας μνημεία;

Προτιμότερο να μείνουν εκεί που βρίσκονται+να τα διαχειρίζονται άνθρωποι που έχουν τον απαιτούμενο σεβασμό+αγάπη για τα εκθέματα (για να μην αναφερθώ+στα απαραίτητα κονδύλια για τη διαχείρηση!)+ας κάνουν+dine+coctail nights+επίδειξη τάπερ+ότι άλλο τους κατέβει. Όυτως ή άλλως, στη τελική, διαφήμιση μας κάνουν!

Σκέψεις
Διαβάζοντας στο τελευταίο τεύχος της Athens Voice τον απολογισμό της στήλης της Μυρτούς Κοντοβά+ειδικά τις 2 τελευταίες επιστολές προς τη στήλη αναρωτιέμαι αν τελικά εμείς οι ίδιοι κάνουμε δύσκολες τις μεταξύ μας σχέσεις ή μας βγαίνει φυσικά (ας πούμε ότι έτσι έχουμε γεννηθεί).
Κατανοώ πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ των 2 φύλων αλλά δεν νομίζω ότι είναι του είδους που δεν ξεπερνιούνται.
Μάλλον, το πιθανότερο όλων είναι ότι, εξιδανικεύουμε το άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας ή που θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας, με αποτέλεσμα, οι μεν κυρίες να ψάχνουν τον πρίγκιπα του παραμυθιού με τα δεδομένα της εποχής μας+οι δε κύριοι την Πάμελα Άντερσον με συμπεριφορά οικοδέσποινας στο σαλόνι+πόρνης στο κρεββάτι (αλήθεια, η λέξη κρεββάτι με 2 Β δεν γράφεται ή εγώ θυμάμαι λάθος;).
Έχω την εντύπωση πως αντί να προσαρμοστούμε εμείς στις συνθήκες περιμένουμε οι συνθήκες να προσαρμοστούν σε έμας, ε, συγνώμη αλλά δεν γίνεται έτσι το παιχνίδι!
Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει, ευτυχισμένοι, τελικά, είναι οι άνθρωποι που είναι μαζί γιατί περνάνε καλά μαζί (ότι+αν σημαίνει αυτό στο προσωπικό επίπεδο του καθενός από εμάς).
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περνάμε θηλείες ο ένας στο λαιμό του άλλου+να ονοματίζουμε καταστάσεις.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2006

Κενό

Σου έχει τύχει να ξεκινάς από το σπίτι σου το πρωί+στο δρόμο να σου έρχονται τα χιλιάδες θέματα που να θες να τα μοιραστείς με άλλους ανθρώπους στο ηλεκτρονικό σου ημερολόγιο αλλά με το που αντικρύζεις τον κέρσορα να αναβοσβήνει να τρως τέτοιο κόλλημα που να ξεχνάς ακόμη+το σοβαρότερο από αυτά τα πράγματα;;; (Σίγουρα έχει τύχει σε όλους, ή μήπως όχι;;;)

Ε! λοιπόν αυτό μου συμβαίνει από τότε που ξεκίνησα αυτό το ημερολόγιο(καλά, εντάξει, δεν είναι+πολύς καιρός, κάτι μέρες ζωής μετράει). Μήπως θα πρέπει ν' αρχίσω να κυκλοφορώ με ένα σημειωματάριο τσέπης (ή στο κινητό)+να τα σημειώνω όταν μου έρχονται για να τα γράφω μετά;

ΧΑΙΡΕΤΙΜΟΥΣ

Επειδή έχω έναν πάρα πολύ καλό μου φίλο στην Αιθιοπία με την εκεί αποστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα+επειδή έχω πολύ καιρό να μιλήσω μαζί του, +είναι ένας από τους ανθρώπους που ξεχωρίζω στη μέχρι τώρα ζωή μου, ας μου επιτραπεί αυτή η καταχώρηση να αφορά εκείνον.
(Αν θέλει κάποιος ας του στείλει ένα γλυκό μηνυματάκι μέσω αυτού του blog, σίγουρα θα το διαβάσει+θα του ανεβάσει το ηθικό να συνεχίσει να δουλεύει για το καλό του κόσμου!)

Γειά σου Μάκο,
Ελπίζω να περνάς καλά (+κυρίως να είσαι καλά!).
Σου έστειλα τις προάλλες ένα ΜΜS με την φωτό από μια παραλία στη Τζια αλλά δυστυχώς την απάντηση σου την έλαβα μέχρι το σημείο που λέει "Eftixos mpikame s...", παρακάτω δεν έχω ιδέα τι μου γράφεις, sorry, αλλά δεν φταίω εγώ, η Vodafone δεν μου παρέδωσε όλο το μήνυμα που έστειλες.
Κατά τα άλλα, βγήκαμε τη Τρίτη με τη γυναίκα σου, μια φίλη της (την Αλέκα) + το Χαρούλη+πήγαμε στου Σωτήρη όπου αφού έμαθε από μένα ότι η γυναίκα σου έχει γενέθλια(+επιτέλους γίνεται 27 - όπως+η Joan Collins, εξάλλου-) +με ρώτησε πόσα άτομα ήμασταν στο τραπέζι δεν κέρασε τίποτα (σκέψου να μην είχαμε πάει τόόόόόόόόόόόόσες φορές). Πάντως, don't worry, το καθιερωμένο πάρτυ θα το κάνει το Σεπτέμβριο οπότε δε το χάνεις+μαζί με αυτό δε χάνεις ούτε το CD (αν θες το περσινό το έχω αλλά αν στο στείλω μέσω mail είναι κάτι Mega bytes που αποκλείται να μπορέσεις να κατεβάσεις με την PSTN που έχεις εκεί).
Ο Χαρούλης είναι μια χαρά, ξαναέγινε ο παλιός καλός Χάρης που ξέραμε. Το κλασσικό χαμόγελο που φωτίζεται αυτά τα όμορφα μάτια (+με τη σειρά τους φωτίζουν όλο το πρόσωπο) επανήλθε, ξαναέγινε αυτό το χαρούμενο προσωπάκι που μου πρωτοσύστησες. (νάναι καλά το παιδί, κάθε φορά που τον βλέπω ή τον ακούω ανοίγει η καρδιά μου)

Sorry, αλλά αυτά από το στρουμφοχωριό, προς το παρόν

Φιλάκια+να σε προσέχεις, ok?

Τρίτη 23 Μαΐου 2006

1η Δημοσίευση

Η αφορμή για αυτό το blog δόθηκε μετά από πολύ καιρό διαβάσματος του blog του καλού+αγαπητού φίλου στο provato.gr +των υπολοίπων ανθρώπων που επικοινωνούν μαζί του+δημιουργούν μια παρέα κόσμου που δείχνει ότι στον απρόσωπο+αδιάφορο κόσμο ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται να συζητάνε απόψεις+να δημοσιοποιούν σκέψεις.
Προβατάκο, +όλοι εσείς οι υπόλοιποι (που δεν σας ξέρω ακόμη -αλλά θα σας μάθω, που θα πάει-) σας ευχαριστώ για την έμπνευση+τη ενέργεια σας.