Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Κοροϊδία ή Ειρωνεία ...

... 12.30 η ώρα σήμερα το μεσημέρι, είμαι στο αυτοκίνητο, στο φανάρι Αλίμου+Λ. Βουλιαγμένης, στο σήμα της Ολυμπιακής από κάτω. Ακούω Kosmos, όπως πάντα. Δελτίο ειδήσεων του σταθμού, όπως πάντα, στις +μισή της ώρας.

Ειρωνεία ή Κοροϊδία, μια από τις ειδήσεις, μετά τα μαλλιοτραβήγματα στο Πασόκ, την υγεία του αρχιεπισκόπου+την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, είναι η τιμή του αργού πετρελαίου στο Λονδίνο. Πλησιάζει τα 87 δολάρια! (αν δεν τα έχει ξεπεράσει ήδη!).

Κοροϊδία ή Ειρωνεία, ακριβώς επόμενη είδηση είναι ο αγώνας που κάνει ο ΟΗΕ εδώ+19χρόνια κατά της φτώχειας.

Μα ποιόν κοροϊδεύουν; σε ένα πλανήτη που το πετρέλαιο+το χρήμα είναι οι κινητήριες δυνάμεις+που τα πάντα ορίζονται από τους έχοντες+κατέχοντες ποιος βγαίνει να κάνει πόλεμο κατά της φτώχειας χωρίς πρώτα να εξασφαλίζει ότι οι τιμές στα βασικά αγαθά είναι λογικές; ότι η πρόσβαση σε αυτά τα αγαθά είναι εφικτή από όλους+ότι οι φτωχοί έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης;

Πόλεμο κατά της φτώχειας σαν ΟΗΕ κάνεις όταν το πετρέλαιο είναι σε τιμές που ο φτωχός μπορεί να πληρώσει+η πρόσβαση στο χρήμα είναι εφικτή χωρίς διακρίσεις χρώματος, ηλικίας, γένους, φυλής κ.λ.π.

Πόλεμο κατά της φτώχειας σαν ΟΗΕ δεν κάνεις όταν τα μέλη σου κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα ανεβάσει περισσότερο την τιμή στο πετρέλαιο λες+παίζουν Monopoly Here+Now Modern edition.

Πόλεμο κατά της φτώχειας σαν ΟΗΕ δεν κάνεις όταν τα μέλη σου να κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα ανεβάσει περισσότερο την τιμή στο πετρέλαιο λες+παίζουν Monopoly Here+Now Modern edition+εσύ το επιτρέπεις.

Πόλεμο κατά της φτώχειας σαν ΟΗΕ δεν κάνεις όταν τα μέλη σου να κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα ανεβάσει περισσότερο την τιμή στο πετρέλαιο λες+παίζουν Monopoly Here+Now Modern edition+εσύ το επιτρέπεις κάνοντας τα στραβά μάτια.

Ή τουλάχιστον, αν κάνεις πόλεμο κατά της φτώχειας, να μην έχεις+το θράσος, σαν οργανισμός, να βγαίνεις+να ζητάς από τους απλούς πολίτες να κινητοποιηθούν κατά της παγκόσμιας φτώχειας όταν οι ίδιοι ζουν σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά πληρώνοντας υπέρογκα επιτόκια στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που πολύ ευχαρίστως δανείζουν γιατί ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα τους ανήκουν τα πάντα λόγω απλήρωτων δόσεων.

Ή τουλάχιστον, αν κάνεις πόλεμο κατά της φτώχειας, φρόντισε αυτά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που ανήκουν στα μέλη σου να βοηθάνε+όχι να πνιγούν τα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ή κάνεις κάτι σαν Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ή άστο, έργα+δηλώσεις βιτρίνας δεν χρειάζονται. Περνάμε+μόνοι μας καλά!

Τακτοποιήστε πρώτα τα του οίκου σας σαν οργανισμός+μετά βγείτε+ζητήστε από τον πάσα ένα να εναντιωθεί στη παγκόσμια φτώχεια.

+αυτά τα λέω εγώ που σαν πράκτορας ΟΠΑΠ ζω πουλώντας φρούδες ελπίδες!

Κοροϊδία ή ειρωνεία; +από ποιόν σε ποιόν;

4 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Από κοροϊδία χορτάσαμε, από ειρωνεία δεν το συζητάω.

Έργα δεν βλέπουμε γμτ μου.

NY ANNA είπε...

Μια φορά, πιτσιρίκα, στη σχολή, κόντεψα να πλακωθώ μ' έναν καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου. Παραλίγο να φάμε τα μουστάκια μας εν ολίγοις. Κι επειδή εγώ δεν έχω, ό,τι τρώγαμε, θα τρώγαμε από το δικό του! Αυτός ούτε λίγο ούτε πολύ, χτύπαγε τον κώλο του κάτω για το "θεάρεστο" ρόλο του ΟΗΕ, κυρίως σε ζητήματα "διαιτητή" πολέμων. Τα πήρα κι εγώ κι άρχισα τα επιχειρήματα - και όχι δεν ήμουν ΚΚΕ! (χα, χα...) Ρε συ φίλε, δηλαδή, πως είναι δυνατόν ποτέ, ένα Συμβούλιο Ασφαλείας που απαρτίζεται από τις ισχυρότερες χώρες στον κόσμο να σκάσει ποτέ στ' αλήθεια για την πείνα στην Αφρική ή για άλλα "μικρομεσαία" προβήματα; Αυτή είναι η αλήθεια. Απλή, σκληρή και αδυσώπητη.
End of the story.

g for george είπε...

Ακριβώς.. δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι που τα κάνουν αυτά να ενδιαφέρονται για το πώς περνάει ο φτωχός κόσμος. Είναι τουλάχιστον αστείο.

Είδωλο είπε...

Nα βαλεις Cd-Mp3 στο αυτοκινητο και θα απαλλαγεις απο τετοια ερωτηματα
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Επισης 12,30 μπορουσες να βαλεις 100,3 ΣΚΑΙ που εχει την Γκιζα και μετα Ελληνοφρενεια να σου περασει.